Siirry suoraan sisältöön
Opiperusasiat » Siivousmotivaatio hukassa – lue vinkit

Siivousmotivaatio hukassa – lue vinkit

Siivousmotivaatio on asia, joka kiinnostaa monia – siivous ei nimittäin ole kovin monien suosikkipuuhaa. Siivoaminen on silti pakollinen arkiaskare melkein jokaiselle. On onneksi olemassa monia keinoja, joilla omaa siivousmotivaatiota voi kasvattaa ja joiden avulla siivoamisesta voi tehdä vähän mukavampaa. Lue seuraavaksi kätevistä vinkeistä, joiden avulla saat runsaasti lisää siivousmotivaatiota – ja ehkä siivoamisesta tulee niiden avulla jopa hauskaa!

Löydä siivousmotivaatio musiikin avulla

Musiikin kuuntelu siivotessa tekee monien mielestä siivoamisesta huomattavasti mukavampaa. Voit esimerkiksi tehdä Spotifyyn tai muuhun musiikkipalveluun varta vasten siivoamista varten kootun musiikkilistan. Eri musiikkipalveluista löytyy myös runsaasti valmiita musiikkilistoja esimerkiksi nimellä ”Siivouslista”. Ota siis sivustomme aikaa säästävät siivousvinkit haltuun, kokoa itsellesi siivousmusiikkilista suosikkikappaleistasi ja kokeile sujuuko siivoaminen tällä tavalla hauskemmin.

Mikäli et keksi itse mitä soittolistaasi laittaisit, kokeile seuraavia suosittuja siivouskappaleita. Monien mielestä esimerkiksi Daruden Sandstorm, Ricky Martinin Livin’ la Vida Loca ja Amy Adamsin Happy Little Work Song ovat hyviä siivouskappaleita. Energiaa siivouspäiviin antavat myös esimerkiksi Rihanna, Antti Tuisku, Maroon 5 ja Jennifer Lopez. Kokeile eri artistien musiikkia ja valitse itsellesi sopivin siivousmusiikki!

Siivousvinkit haltuun nopeampaa siivousta varten

Siivousmotivaatio voi kasvaa mikäli tietää, että siivouksen saa hoidettua mahdollisimman tehokkaasti alta pois. Kannattaa siis ottaa haltuun ainakin siivoamisen perusasiat sekä muut kätevät vinkit. Erilaisten siivousvinkkien avulla voi säästää runsaasti aikaa. Kotona kannattaa esimerkiksi siivota vaikka vain lyhyen aikaa joka päivä, jolloin koti ei pääse missään vaiheessa liian sotkuiseksi, eikä suursiivousta tarvita. Esimerkiksi keittiö kannattaa siivota nopeasti päivittäin.

Siivousmotivaatio voi myös säilyä paremmin, jos siivouksen jakaa monelle päivälle eikä kaikkea tarvitse siivota kerralla. Esimerkiksi imuroinnin voi hoitaa yhtenä päivänä ja WC:n siivoamisen taas toisena päivänä. Toisaalta jotkut pitävät enemmän siitä, että kaikki tulee siivottua kerralla kuntoon.

Ennen ja jälkeen -kuvat motivoivat

Joko netin tai oman kodin ennen ja jälkeen -kuvat motivoivat takuulla siivoamaan. Koti kannattaa kuvata sotkuisena ja sen jälkeen siivouksen jälkeen – huomaat eron taatusti. Netin siivouskuvat ja sosiaalisen median siivoustilit antavat myös runsaasti motivaatiota siihen, kuinka paljon paremman näköinen siisti koti on. Saatat jopa innostua laittamaan omatkin siivouskuvasi muiden inspiraatioksi. Siihen sopii esimerkiksi hostingpalvelu tai sosiaalisen median kanavat.

Motivoivia siivouskuvia ja -vinkkejä tarjoavat tietenkin myös Martat. Suomessa on monia eri Marttayhdistyksiä ja -ryhmiä. Niin Marttojen virallinen sivusto ja sosiaalisten median kanavat kuin pienempienkin yhdistysten eri sivustot ja kanavat tarjoavat runsaasti kuvia. Marttojen siivousvinkit ovat myös sopivia kenelle tahansa.

Siivousmotivaatio uuden sisustuksen avulla

Kodin siivoaminen on loistava tilaisuus myös sisustaa uudelleen. uusi sisustustyyli piristää aina. Sotkuinen koti ei kuitenkaan houkuttele sisustamaan, sillä uusi sisustus ei edes tule kunnolla esille sotkun keskellä. Siivoamisen ja sisustamisen yhdistäminen on siis loistava keino saada täysin uusi ilme kotiin. Sisustamisen ei tarvitse olla suuri projekti vaan jo esimerkiksi tekstiilien vaihtamisella saa kotiin uuden ilmeen.

Siivoamisen ja sisustamisen jälkeen kotiin voi asettaa esimerkiksi kauniita koristevaloja tai kynttilöitä palamaan tunnelman luomiseksi. Tunnelmallisessa valossa puhtaassa kodissa oleilu on erittäin rentouttavaa – ja jo pelkästään sekin voi motivoida siivoamaan kodin.

Siivousmotivaatio voi siis löytyä monilla eri tavoilla. Aina motivaatiota ei kuitenkaan ole vaikka kuinka yrittäisi. Tällöin kannattaa siivota edes pakolliset siivottavat asiat ja jättää perusteellisempi siivous päivään, jolloin motivaatiota on enemmän. On normaalia, että siivousmotivaatiota ei ole yhtä paljon joka päivä. Kokeile kuitenkin tämän artikkelin vinkkejä seuraavan kerran, kun sinulla ei ole siivousmotivaatiota!