Siirry suoraan sisältöön
Opiperusasiat » Blogi » Lasipintojen putsausvinkit

Lasipintojen putsausvinkit

Screen Shot 2018-04-13 at 13.39.42Kevät on ikkunoiden pesemisen kulta-aikaa. Monessa kotitaloudessa kaivetaan suihkupullot ja lastat esiin ja aloitetaan ikkunoiden pesu. Samalla kun pesee ikkunat kannattaa pestä myös peilit. Kun valon määrä lisääntyy, sormenjäljet ja rasvatahrat näkyvät sekä ikkunoissa että peileissä.

Sekä peilien että ikkunoiden pesussa on hyvä ottaa huomioon että pesee ja kuivaa yhdensuuntaisin liikkein. Sanomalehtipaperi on hyvä apu kumpienkin pintojen kuivatukseen ja kiillotukseen.

Peilikaappi on tietysti hyvä siivota samalla myös sisältä. Talven aikana kertyy kaikenlaista purkkia ja purnukkaa, jotka sesongin vaihtuessa on hyvä päivittää uusiin.

Astianpesuaine on hyvä apu ikkunoita ja peilejä pestessä. Moni unohtaa, että se on tehokkain apu rasvan ja lian poistossa lasipinnoilta. Lisäksi se on edullista sekä ympäristöystävällistä moneen muuhun kemikaalin verrattuna. Hyvä vinkki on laimentaa astianpesuainetta erilliseen, tyhjään suihkupulloon josta sitä on helppo annostella sopiva määrä pinnoille.