Nauti kesän marjasadosta

This entry was posted by on perjantai, 30 kesäkuu, 2017 at

Kesä on herkuttelun aikaa ja marjojen kypsymisen juhlaa. Kotimaiset mansikat, mustikat, vadelmat, viinimarjat ja puolukat kuuluvat kaikki kesän herkkuihin. Viimeistään juhannuksena jokaisesta Suomalaisesta ruokapöydästä löytyy kotimaista mansikkaa. Juhannuksen jälkeen alkaa perinteinen säilöntäkausi, jolloin mansikkaa voi pakastaa sellaisenaan tai esimerkiksi hillota. Marjojen käsittelyyn ja säilömiseen tarvittavat välineet löydät osoitteesta Kitchentime.fi Puutarhan monien aarteiden lisäksi useimmat Suomalaiset rientävät metsään poimimaan mustikoita, karpaloita, puolukoita ja marjojen kuningatarta hillaa. Puolukkaa voi usein poimia jopa ensimmäisiin pakkasiin asti. Marjoista loihdit helposti ja kätevästi piirakoita, hilloja, kiisseleitä ja perinteisiä marjapuuroja. Kesäiset hetket ja grillijuhlat puhkeavat kukkaan marjojen runsaudesta ja marjasadosta saat myös talven varalle lämmittäviä, vitamiinipitoisia ja herkullisia ruokia. Herkkujen suunnittelussa ja makujen yhdistämisessä vain taivas on rajana. Terveellisiä kotimaisia marjoja kannattaa hyödyntää ympäri vuoden ja kesän juhlat itseoikeutetusti kruunaa maukas mansikkakakku. Jokamiehen oikeudet takaavat kaikille ihmisille vapaan pääsyn metsään poimimaan marjoja ja keräämään sieniä. Muistathan nauttia kesän tuoreet superfoodit terveytesi edistämiseksi.

Mansikat maistuvat kesältä.


Leave a Reply